headerbg bl
HomeNieuwsNieuws 2011Wat met het diploma natuurgids? 'Een bij werd een zweefvlieg'

Wat met het diploma natuurgids? 'Een bij werd een zweefvlieg'

Eric Inghelbrecht leerde opnieuw kijken naar de natuur tijdens de cursus natuurgids van CVN. Voor wie nood heeft aan een nieuwe uitdaging start op donderdag 15 september de cursus natuurgids in de Zwinstreek. Volgens natuurgids Eric Inghelbrecht was dit voor hem - zoveel jaar geleden - de start van een nieuw begin.

dauw-groepEen bredere kijk op de natuur

‘De cursus biedt je heel wat inhoudelijk achtergrond. Maar het interessants zijn de excursies met ervaren gidsen. Je ziet natuurgebieden die je dacht te kennen vanuit een andere invalshoek. En je komt in gebieden waar je het bestaan niet van wist of waar je anders nooit in mag.’ ‘Vroeger keek ik enkel naar vogels’, zegt Eric. ‘Nu zijn daar planten, insecten, paddenstoelen en zoveel meer bijgekomen. Zo weet ik nu dat zweefvliegen op bijen gelijken.’ ‘Je krijgt een bredere kijk op de natuur. Dat merkt ook mijn fototoestel’, lacht Eric.

Op de vraag ‘wat doe je nu concreet mee met jouw diploma natuurgids’, somt Eric een lijst met boeiende activiteiten op. ‘Je kan bijvoorbeeld aan de slag in het Natuurcentrum Zwin. Dagelijkse komen er groepen. Je kan er met kinderen nestkastjes bouwen of met een geïnteresseerd publiek in de Zwinvlakte trekken.’ ‘En deze cursus is grensoverschrijdend. Dus ook Nederlanders zijn welkom.’

Praktisch

Vanaf 15 september 2011 tot juni 2012, elke donderdag van 9u30 tot 12u30.
Binnenlessen vinden plaats in CC Scharpoord, Meerlaan 32, 8300 Knokke-Heist. De excursie vinden plaats in heel de Zwinstreek, ook in Nederland.

Meer info

www.c-v-n.be , klik op de interesse ‘word natuurgids’ en ‘zoek cursussen’

Het Centrum Voor Natuur- en milieueducatie (CVN) organiseert deze cursus samen met Natuurcentrum Zwin, IVN Zeeland, Natuurpunt Knokke-Heist, Provincie West-Vlaanderen en gemeente Knokke-Heist.

Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.