headerbg bl
HomeNieuwsNieuws 2011Cursus Natuurgids Zwinstreek

Cursus Natuurgids Zwinstreek

cursus-natuurgidsVanaf 15 september 2011 gaat de cursus Natuurgids Zwinstreek van start. Personen die graag als gids hun enthousiasme voor de natuur willen delen met anderen kunnen zich inschrijven voor deze cursus. Op die manier kunnen zij een diploma behalen waarmee zij als gids op stap kunnen gaan in de Zwinstreek. De cursus wordt georganiseerd door het CVN, Centrum voor Natuur-en milieueducatie, loopt tot en met 21 juni 2012 en omvat 34 activiteiten, gespreid over één jaar. Er zijn zowel binnenlessen als excursies voorzien. Tijdens de natuurexcursies wordt een bezoek gebracht aan de natuurgebieden in de regio tijdens dewelke kandidaat-gidsen ondermeer op zoek gaan naar waterdiertjes. Er zijn ook vroegmorgenwandelingen.

De theoretische lessen gaan ondermeer over de fauna en flora, algemene ecologie en er zijn ook workshops ‘methodiek van het gidsen’ uitgewerkt. Na de cursus beschikken de kandidaat-gidsen over een brede basis natuur- en milieukennis. Na het maken van een terreinstudie en een gegidste wandeling krijgt hij/zij het diploma CVN-natuurgids waarmee zij als gids in de Zwinstreek van start kunnen gaan. De gids is dan in staat een natuur-wandeling te geven voor een doorsneepubliek.

De cursus organiseert het CVN samen met de Provincie West-Vlaanderen, het Zwin Natuurcentrum, het Agentschap voor Natuur en Bos, de gemeente Knokke-Heist en IVN, Consulentschap Zeeland.

Praktisch
De cursus heeft plaats van 15 september 2011 tot en met 21 juni 2012.

Alle activiteiten vinden plaats op donderdag van 9u30 tot 12u30.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 25.

Plaats van de cursus: CC Scharpoord te Knokke-Heist.

Het cursusgeld bedraagt € 220,00. (Brug)gepensioneerden, werklozen, studenten, huisvrouwen en -mannen betalen slechts € 180,00.

Heb je interesse? Contacteer: CVN West-Vlaanderen: Ann D’heedene - 050 82 57 26 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ga naar http://www.c-v-n.be/

Foto: Eric Inghelbrecht.

Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.