headerbg bl
HomeNieuwsNieuws 2011Tentoonstelling met ontwerpen nieuwe Zwin Natuurcentrum

Tentoonstelling met ontwerpen nieuwe Zwin Natuurcentrum

zwin-natuurcentrum-nieuw-001

Nog tot 15 september 2011 is het winnende ontwerp van het nieuwe Zwin Natuurcentrum in het Zwincafé en in de Koninklijke villa van het Zwin Natuurcentrum te bekijken. Het ontwerp wordt er tentoongesteld. Ook de vier niet-winnende ontwerpen zijn tot dan in de Koninklijke villa van het Zwin te bezichtigen.

De aanbestedende overheden, de Provincie West-Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), maken nu, rekening houdend met het oorspronkelijke ontwerpprogramma en met verder evoluerende projectinzichten, met het winnend ontwerpbureau afspraken. Deze moeten leiden tot een finaal ontwerp waarvoor halfweg 2011 de vergunning wordt aangevraagd. Nadien zal het bureau instaan voor de opmaak van het uitvoeringsontwerp met aanbestedingsbestekken en coördinatie van de uitvoering op terrein.

Het is de ambitie van de Provincie West-Vlaanderen en van het Vlaamse Gewest om, in samenwerking met de gemeente Knokke-Heist en de Zeeuwse betrokken overheden Sluis en Provincie Zeeland, een belangrijk eigentijds natuurtoeristisch centrum te realiseren, als een nieuwe topattractie van de kust. De prijsvraag voor ontwerpen gebeurde in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en hield de opmaak van een ontwerp voor het Zwin Natuurcentrum, met natuurtoeristisch attractieaanbod en toeristisch onthaal in. De totale kost van het project wordt op ruim 16,3 miljoen euro geraamd. Het overgrote deel daarvan wordt door de Provincie West-Vlaanderen voorzien voor de inrichting van het natuurpark en het bezoekerscentrum met tentoonstellingsruimte. Het ANB voorziet circa 1 miljoen euro ter financiering van het kijkcentrum. Het Zwin Natuurcentrum kan verder op de financiële steun rekenen van o.a. de Vlaamse Regering in het kader van het Kustactieplan III 2005-2009 (circa 800.000 euro), van de Europese Unie in het kader van REECZ (circa 1.400.000 euro), van Natura People (circa 600.000 euro) en van de gemeente Knokke-Heist (circa 500.000 euro). Tijdens de veranderingswerken blijft het Provinciaal Natuurcentrum Zwin en de Zwinvlakte zo veel mogelijk open voor het grote publiek. Het is de ambitie van de Provincie West-Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos om midden 2014 de exploitatie van de belangrijkste nieuwe infrastructuur samen te kunnen opstarten.

Openingsuren tentoonstelling : elke dag van 9 tot 16 uur, gesloten op maandag (uitgezonderd tijdens Belgische schoolvakanties en feestdagen). Info voor publiek: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050 60 70 86

Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.