headerbg bl
HomeNieuwsNieuws 201020 jaar visserijmuseum Breskens

20 jaar visserijmuseum Breskens


visserijmuseum-breskens-gevelOp 8 mei is er een maritiem feest aan de haven om te vieren dat het Visserijmuseum 20 jaar, en het dorp Breskens 500 jaar bestaat. Die dag is het Visserijmuseum gratis te bezoeken.

Vanaf 11.00u staat een gezellige ambachtenmarkt aan de haven opgesteld en in de haven liggen een aantal historische vaartuigen die je kunt bewonderen. Aan boord van de BR43, een moderne kotter, kun je kijken hoe een hedendaags schip is uitgerust.

Op de kop van de parking bij het museum zijn oud Vlaamse spelletjes van hout opgesteld waar jong en oud plezier aan beleeft. De horeca zorgt dat er voldoende verkrijgbaar is aan de haven. Dames in klederdracht uit het West Zeeuws-Vlaanderen zijn aanwezig.

Twee maal treedt het, in Zeeuws-Vlaanderen bekende shantykoor 'De Dekzwabbers' op. Toneelvereniging 'Thalia' uit Breskens voert meerdere malen een stuk op. Een treintje rijdt door het dorp en haalt mensen van de woonzorgcentra op. In de namiddag is er een optreden van ‘De Consumpties’ geen onbekende in de regio en om 20.00u eindigt deze gezellige dag.

Meer informatie:
Visserijmuseum Breskens, S. Fenijn, Tel. +31 117 38 36 56
500 jaar Bresjes, R. Leentfaar, Tel. +31 117 38 18 95

Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.