headerbg bl
HomeNieuwsNieuws 2010Zig Zag met Zeno door de Zwinduinen en –polders

Zig Zag met Zeno door de Zwinduinen en –polders

Zeno-AfficheIn het Vlaams Natuurreservaat De Zwinduinen en –polders is in het najaar van 2009 gestart met de heraanleg van de wandel- en fietspaden. De oude, vervallen betonwegen werden vervangen door gescheiden wandel- en fietspaden in natuurvriendelijke materialen.

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), de afdeling Kust van het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) van de Vlaamse Overheid en Westtoer werkten daarvoor samen in het kader van duurzaam kustbeheer. Na de aanleg van de nieuwe ruiterpaden en enkele onverharde wandelpaden, is dit een nieuwe stap in de realisatie van het openstellingsplan van het reservaat zoals is opgenomen in het goedgekeurde beheerplan.

Tijdens de werken was het grootste deel van het natuurreservaat niet toegankelijk, omwille van de veiligheid. Grote vrachtwagens en machines reden immers op en af in het gebied. Door het nieuwe wandelpad in kleischelpen en een halfverhard fietspad in natuurlijk materiaal kan iedereen nu weer volop genieten van de herstelde natuur in het reservaat. Ook werden de hellingen van de paden minder steil gemaakt zodat kinderwagens en rolstoelen vlot door het gebied kunnen.

Om dit te vieren, nodigen het Agentschap voor Natuur en Bos en haar partners alle inwoners van Knokke-Heist vriendelijk uit op de officiële inhuldiging van de nieuwe paden. Iedereen is van harte welkom op 22 april om 14u00! Dit feest vindt plaats op het eind van de parking van het Zwin (ter hoogte van het Rückriemmonument). Na een woordje uitleg volgt een ludieke activiteit om de nieuwe paden in te rijden. Nadien kan iedereen nog even napraten bij een hapje en een drankje.

Om organisatorische redenen, vragen we je vriendelijk om vooraf in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050 45 41 76.

Document: zeno-inhuldiging-uitnodiging-20100422.pdf

________________________________________

De heraanleg van de paden is een onderdeel van het Interreg IV A-project REECZ (Recreatie en Ecotoerisme in de Zwinstreek). REECZ is een innovatief, uitvoeringsgericht project dat gericht is op de grensoverschrijdende beleving van de natuur, het erfgoed en het landschap van de Zwinstreek. De partners zijn naast het Agentschap voor Natuur en Bos, de Provincie West-Vlaanderen, de gemeente Knokke-Heist, de gemeente Sluis, IVN Consulentenschap Zeeland, het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust- afdeling Kust en Westtoer. Meer info…

logo_interreg-vl-nl_web logo_eu-baseline-rechts_web

Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.