headerbg bl
HomeNieuwsNieuws 2010Week van de Zee in Visserijmuseum Breskens

Week van de Zee in Visserijmuseum Breskens

Op zondag 25 april sluit het Visserijmuseum in Breskens aan bij de Vlaamse Week van de Zee met als thema Neuzen aan Zee. We beginnen deze dag met om 13.00u het vervoer met een treintje vanaf het museum naar een strand in de buurt van Breskens waar we vissen met trekpaarden op de manier zoals vroeger voornamelijk de boeren uit de streek deden. Na de terugtocht volgt om 14.45u de rondleiding door een gids in het Visserijmuseum.

visserijmuseum-breskensLaat je verrassen door de bijzondere collectie en het verhaal van de gids. Er is de mogelijkheid tot deelname aan het mijnen bij afslag op de gerestaureerde, voormalige vismijnklok. Deze klok werd gebruikt in de Breskense vismijn voor de verkoop bij afslag van de door de vissers aangevoerde vis en was sinds het digitale tijdperk niet meer in gebruik. Sla uw slag en druk tijdig op de knop.

Op zaterdag 1 mei is er een tweede arrangement. De rondleiding met gidsen in het Visserijmuseum start om 13.30u en je snuift hierbij het vissersleven op. Er is de mogelijkheid tot deelname aan het mijnen bij afslag op de gerestaureerde, voormalige vismijnklok. Deze klok werd gebruikt in de Breskense vismijn voor de verkoop bij afslag van de door de vissers aangevoerde vis en was sinds het digitale tijdperk niet meer in gebruik. Sla uw slag en druk tijdig op de knop. Voor kinderen is er in de Rabo-Scheldezaal ook een speurtocht.

Om 15.00u stapt u in het treintje met onze gids en ga je uitwaaien in Breskens en een stukje kust waarna om 16.00u de middag wordt beëindigd.

Museumbezoek met uitleg van gidsen kost € 8.50 p.p. Je dient te reserveren voor 24 of 30 april.

Meer info:
Visserijmuseum - Kaai 1 - NL-4511 RC Breskens
0031 (0) 117 38 36 56 of 38 18 88
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.visserijmuseumbreskens.nl

Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.