headerbg bl
HomeNieuwsNieuws 2009Met een klik door het landschap

Met een klik door het landschap

Het geheugen van een landschap bestaat uit een knoteik, een dreef, een kasteel, een molen, een duin, een bos, een kanaal, een serre, een heideveld… Het zijn de woorden waarmee het verhaal wordt geschreven van oude en nieuwe landschappen. Elk landschap is een verhaal van de relatie tussen de mens en zijn omgeving. Werken aan een geïntegreerde landschapszorg binnen deze complexe relatie, is de uitdaging die voorligt.

De provincie Antwerpen beschouwt de provinciale landschapskaart als een belangrijk nieuw instrument om tot een dynamische landschapszorg te komen. De provinciale landschapskaart bundelt informatie over nagenoeg 22.000 landschapselementen. Het is een uitgebreide inspiratiebron voor alle particulieren, verenigingen en overheden betrokken bij landschapszorg in de breedste zin van haar betekenis (inventarisatie, educatie, inrichting, herstel, behoud, onderhoud, …). De provinciale landschapskaart is nieuw. Deze studiedag toont het digitale gebruik ervan in al zijn facetten.

Programma

In de voormiddag wordt eerst een algemeen kader geschetst van het begrip landschap en het landschapsbeleid in Vlaanderen. Daarna wordt de provinciale landschapskaart uitgebreid aan u voorgesteld. De pauzes kan u gebruiken om de provinciale landschapkaart te ontdekken op verschillende beschikbare computers. Tijdens de middagpauze is er tevens een infomarkt waar u kennis kan maken met diverse organisaties betrokken bij landschapszorg in de provincie. De namiddag is gewijd aan de praktijk. Enkele inspirerende projecten en projectideeën worden aan u voorgesteld. U krijgt ook een aantal handige tips om te starten met die projecten waar natuur en cultuur elkaar ontmoeten.

Praktisch

27 oktober 2009 van 9.30 tot 16.30 uur, LAMOT congres- en erfgoedcentrum, Van Beethovenstraat 8/10, 2800 Mechelen

Inschrijven is gratis. Geef naam en organisatie door vóór 20 oktober 2009 aan
Marieke Verreet, Provinciebestuur Antwerpen, Dienst Duurzaam Milieu en Natuurbeleid - Team Natuur en Landschap, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen, tel: +32 (0)3 240 57 60, fax: +32 (0)3 240 57 52, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: FARO

Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.