headerbg bl

Natuur in de Zwinstreek

In de Zwinstreek is de natuur sterk aanwezig. Planten- en diersoorten gedijen in een aangenaam zeeklimaat. Natuurgebieden zoals het Zwin trekken jaarlijks honderduizenden vogels aan, vooral trekvogels. Ook het poldergebied kent een rijke fauna en flora.

Op deze pagina's komen uitgebreide teksten aan bod over de natuur in diverse facetten in de Zwinstreek, gekenmerkt door kust, strand, schorre, slikke en polder.

In Knokke-Heist natuurlijk schetst Kris Struyf flora en fauna in de diverse biotopen die terug te vinden zijn in de kustgemeente. De tekst werd in 2004 als boek uitgegeven door Clavis Informatief. De publicatie verscheen naar aanleiding van het 25-jarig burgemeesterschap van Graaf Leopold Lippens van de kustgemeente.

In het hoofdstuk Natuurgebieden vind je per gebied een inleidende pagina met diverse doorkliklinks naar interessante andere websites.

Ook de bijlage bij de Biologische Waarderingskaart (1986), geschreven door L. Demarest, is integraal overgenomen.

De teksten zijn uiterst geschikt voor een kennismaking met de fauna en flora in de Zwinstreek. Ze zetten je als lezer hopelijk aan tot meer interesse voor de streek en een bezoek aan de tientallen interessante (natuur)gebieden in de streek waaronder het Zwin.

Het gebruik van het tekstmateriaal is toegestaan mits uitdrukkelijke vermelding van de auteurs.

Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.