headerbg bl

Onderwaterreliëf van het Belgisch deel van de Noordzee - Mieke Mathys

De tekst Het onderwaterreliëf van het Belgische deel van de Noordzee geeft een overzicht van het huidige Belgische zandbankenlandschap, geeft duidelijkheid over wat de aard van de zeebodem zegt over zijn verleden en geeft een visie weer over de ontstaansgeschiedenis in relatie tot het heersende klimaat in de Noordzee. Het artikel werd geschreven voor publicatie in De Grote Rede, het informatieblad van het Vlaams Instituut voor de Zee dat 3 maal per jaar verschijnt.

Auteur Mieke Mathys werkt als geoloog bij de firma International Marine & Dredging Consultants NV (IMDC) en studeerde aan de Universiteit Gent, waar ze actief is in het Renard Centre of Marine Geology (RCMG).

Inhoudstafel (klik op de titels om de teksten te raadplegen)

Gelieve bij gebruik van (stukken uit) deze tekst, de volledige referentie te vermelden: "Mathys M. (2010). Het onderwaterreliëf van het Belgisch deel van de Noordzee. De Grote Rede 26, Vlaams Instituut voor de Zee: 16-26". Je kan je pdf-versie van het nummer van De Grote Rede waarin dit artikel verscheen (maart 2010) integraal downloaden via deze link.

Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.