headerbg bl

Sint-Guthago

logo_sint-guthagoDe Geschied- en Heemkundige Kring Sint-Guthago bestudeert sedert 1959 de evolutie van de Zwinstreek met een bijzondere aandacht voor de historisch-geografische ontwikkeling van het gebied, de militaire en sociale geschiedenis van het Ancien Regime...

Doelstellingen
Het bestuderen en beter leren kennen van het cultureel en historisch erfgoed van de Zwinstreek en deze kennis te verspreiden door middel van voordrachten, heemkundige wandelingen en het uitgeven van twee tijdschriften.

Publicaties
Rond de Poldertorens. Verschijnt viermaal per jaar, gedrukt op A4-formaat en telt telkens een 36-tal bladzijden. Alle belangrijke en originele bijdragen betreffende de plaatselijke geschiedenis worden erin gepubliceerd.

Sint-Guthago Tijdingen. Is een maandblad met berichten voor leden, aankondigingen van activiteiten, korte heemkundige artikels, bibliografieën enz...

Activiteiten
Een tiental activiteiten per jaar. Zomerperiode: heemkundige wandelingen of rondleidingen in eigen streek. Winterperiode: voordrachten i.v.m. geschiedenis en volkskunde.

Heemkundige bibliotheek
De vereniging bezit een eigen bibliotheek waar vele heemkundige werken kunnen geraadpleegd en geleend worden. Deze bibliotheek is ondergebracht in de leeszaal van de Gemeentelijke Openbare Bibliotheek van Knokke-Heist, CC Scharpoord, Meerlaan 32, 8300 Knokke-Heist.

Lidmaatschap
Het lidgeld voor België bedraagt 21,00 euro en voor 35,00 euro en meer ben je erelid. De bijdrage kan overgemaakt worden op het rekeningnummer 860-1061557-68 van de Geschied- en Heemkundige Kring Sint-Guthago bij Centea Bank. IBAN nummer: BE82 8601 0615 5768; BIC code: SPAABE22

Buitenlandse leden en instellingen betalen 27,00 euro, over te maken op hetzelfde rekeningnummer.

Contactpersonen
Voorzitster: Caroline Terryn, Kasteelstraat 69, 8340 Moerkerke, tel 050 500651 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretaris: Fons Theerens, Jan Devischstraat 109, 8300 Knokke-Heist, tel. 050 62 53 09, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hoofdredacteur Rond de Poldertorens: Noel Geirnaert, Hugo Verrieststraat 5, 8000 Brugge, tel. 050 33 69 40, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Folder
Download hier de folder.

 

Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.