headerbg bl

Raakvlak

Raakvlak is de Intergemeentelijke Onroerenderfgoeddienst van Brugge en het Ommeland. Ons werkingsgebied omvat Beernem, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout en Zedelgem. Onder de koepel Raakvlak zijn er drie cellen actief: de cel IOED Brugge en Ommeland, het Onroerenderfgoeddepot “De Pakhuizen” en de cel AardeWerk. Met het volledige 12-koppige team staan we altijd klaar om onze passie voor archeologie, depotwerking, bouwkundig en landschappelijk erfgoed te delen met het brede publiek.

De hoofdtaak van de cel IOED Brugge en Ommeland is de aangesloten gemeentes ondersteunen bij de uitbouw van een onroerenderfgoedbeleid, bijvoorbeeld het uitbrengen van adviezen op vergunningsaanvragen die betrekking hebben tot gebouwen vastgesteld op de inventaris van het bouwkundig erfgoed. De inwoners van de deelnemende gemeenten kunnen bij de IOED terecht met alle vragen omtrent onroerend erfgoed.

De cel Onroerenderfgoeddepot staat in voor de optimale bewaring en het beheer van archeologische vondsten binnen het arrondissement Brugge. Daarnaast streven ze naar een digitale ontsluiting van de vele vondsten en stimuleren de medewerkers wetenschappelijk onderzoek door derden.

De cel AardeWerk staat in voor archeologisch onderzoek binnen het werkingsgebied. De erkende archeologen van deze cel verzorgen het volledig archeologisch traject van archeologienota tot opgraving voor de partnergemeentes en burgers. Daarbij worden buurtbewoners, erfgoedliefhebbers en scholen betrokken met geleide bezoeken en workshops.

Meer informatie over Raakvlak en de collectie van het depot kan je vinden op de website www.raakvlak.be. Volg ons op facebook (@RaakvlakBruggeOmmeland) en Instagram (@raakvlak.publiek of @raakvlak.archeologie ) en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten!

 Tel. 050 44 50 44
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.