Paljas Museumavond Sincfala met Roulotte quintet (met o.a. Martin Berenger)

Marquito Velez

Paljas Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen vanaf 12 juli tot en met 9 augustus.

Schrijft Martin Berenger:

Een roulotte is een oude gipsywagen waar we vroeger veel in repeteerden. We brengen een waaier van de muziek van tatta Mirando - koninklijke orchestra van Nederland gipsyswing zoals de hott club de France, zuiderse muziek van paco de lucia en bailiardos familie.

Een tijdreis door deze stijlen.

Het quintet zijn stuk voor stuk puur sang en hebben intussen al met tal van grote muzikanten geconcerteerd. Ze zijn zijn een familie die van vader op zoon de fakkel doorgegeven heeft: Jan Limberger, Biske Limberger, Martin Limberger, Marquito velez en Martin Berenger.

Roulotte quintet brengt een repertoire van de groten der aarde, van de Parijse sfeer naar de gipsy roots en Paco de Lucia , van Django naar traditionele zigeunerliederen uit Hongarije, Roemenië en Rusland via Joegoslavië. We hebben het allemaal als eens gehoord in andere versies; er is volstrekt niets nieuws aan maar wat de muzikanten serveren is een juweeltje.

Gratis bezoek met gids

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling 'Visserskoppen Vertellen'.. Zet zeker ook de VR-bril op je neus en beleef zo het leven op zee in Virtual Reality.
Terzelfdertijd kunnen kinderen opnieuw dit jaar tot 20 uur op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken. Het thema dit jaar is 'Voelen'. (6 tot 12 jaar).

Waar?

Sincfala, Museum van de Zwinstreek
Pannenstraat 140
8301 Knokke-Heist
Tel.: 050 53 07 30
www.sincfala.be


Afdrukken E-mailadres