Paljas Museumavond Sincfala met optreden van 'Roland Van De Velde'

dsc0021.jpg

Roland Van De Velde

Op vraag van het publiek staan Roland Van De Velde, Marie Ponseele (Cello) en Sofie Dhaens (Zang) op de planken in Museum Sincfala.

Gedurende 2 jaar was Roland Van De Velde stadsbard (zingende stadsdichter) voor de stad Damme. Om zijn liedjes te schrijven en te zingen liet Roland zich inspireren door al wat leefde in Damme en omstreken.

Roland zegt: "De Damse Vaart prikkelt mij enorm. Ik heb me altijd afgevraagd hoe de vaart is ontstaan en wie dit kanaal bedacht heeft. Op die vragen heb ik als stadsbard een antwoord proberen te geven. Ik zing graag en breng liedjes die mensen raken. Damme is mooi om over te zingen en ik wil het ook zo laten klinken."
marie sophie roland vd velde 02

Marie Ponseele speelt cello. zij begon 14 jaar terug muziek te studeren in de kunstacademie van Knokke-Heist bij Mark Lambrecht. Zij volgde notenleer, zang en koor en bewaart aan die tijd hele mooie herinneringen.

Met haar cello heeft Marie al veel geknarst, gezweet, gezocht en getraind. Maar ook al heel veel ontspannen, gelachen, en plezier gemaakt.

In 2015 maakte ze haar hogere graad af in het conservatorium van Brugge, waarna ze als laureaat mocht meespelen op het laureatenconcert van het conservatorium. Marie studeert nu filosofie, maar dit gemijmer wordt nog steeds af en toe onderbroken voor muziek.

Sofie Dhaens zong op heel jonge leeftijd samen met haar opa in de kerk op kerstvieringen en op verjaardagen. Daarna zong ze enkele jaren niet meer.

De eerste keer alleen voor publiek was op het huwelijksjubileum van haar ouders. Nu is zingen haar passie geworden. Sofie werd in contact gebracht met Roland Van De Velde voor het zingen van een huwelijksmis.

Hun stemmen klinken heel harmonieus en zij zongen ondertussen al heel veel samen op huwelijksmissen, begrafenissen en heel wat concerten en privé feestjes. Sofie won in Damme de cultuurprijs voor beloftevolle jongere en volgt zangles bij Tyffany Veys.

Gratis bezoek met gids

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding doorheen het museum, incluis een bezoek aan de interactieve tentoonstelling "Romeinen in de Zwinstreek".

Kinderen kunnen op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken (6 tot 12 jaar). Het thema dit jaar is 'Proeven'.

Behendigheid is troef voor jong en oud met een circuit van volksspelen. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar.

Om 20 uur start het optreden van "Roland Van De Velde" in een grote tent op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool 'Het Anker' om deze museumavond in Sincfala mooi af te sluiten.


Afdrukken E-mailadres