Paljas Museumavond Sincfala met optreden van 'Les invités'

les-invites-01.jpg

Les invités

Les Invités" zijn drie jonge rasmuzikanten die u meenemen op een akoestische reis door de wereld van de Franse muziek en Vlaamse kleinkunst.

Zanger-gitarist Joachim Wannyn verhuisde vele jaren geleden vanuit Gent naar een gezellig dorpje in de Frans-Belgische grensstreek en dompelde zich sindsdien onder in de warme muzikale taal van 'la douce'. Hij studeerde aan het conservatorium van Kortrijk en is muzikant-zanger-songwriter in diverse bands.

Elke De Meester (accordeon en zang) studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven, heeft een amoureuze relatie met Franse musette en tourde onder meer bij Cirque du soleil .

Quinten De Vlaeminck (contrabas en zang) studeerde Jazz aan het conservatorium van Gent en is muzikant bij diverse gezelschappen.

In trio brengen deze vrienden akoestische interpretaties van hun favoriete klassiekers uit meer dan vijftig jaar chanson, musette en ook wel de betere Franse popmuziek. Bekende en minder bekende pareltjes van Georges Brassens, Joe Dassin, Georges Moustaki, Michel Fugain, Brel, Trenet, Gainsbourg, Lenorman, Dutronc, ZAZ, Axelle Red en andere onsterfelijken wisselen af met authentieke Franse musette en leuke verhalen over de liedjes tussendoor. Allô allô ?!

Een aantal jaar geleden hebben zij een optreden op het Van Bunnenplein verzorgd dat hartig onthaald werd.

Gratis museumbezoek met gids

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding doorheen het museum, incluis een bezoek aan de interactieve tentoonstelling "Romeinen in de Zwinstreek".

Kinderen kunnen op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken (6 tot 12 jaar).

Behendigheid is troef voor jong en oud met een circuit van volksspelen. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar.

Om 20 uur start het optreden van "Les invités" in een grote tent op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool 'Het Anker' om deze museumavond in Sincfala mooi af te sluiten.


Afdrukken E-mailadres