Paljas Museumavond Sincfala met Donder in 't hooi

donder-int-hooi-museumavond-2017-01

Paljas Museumavonden in Sincfala Knokke-Heist – Elke donderdagavond van 12 juli tot 9 augustus 2018

Donder in 't hooi

In september 1996 wordt de Damse folkgroep “Donder in ’t hooi” opgericht door Mieke Van Loo. Deze groep is een West/Oost-Vlaams allegaartje van een zestal klassiek-, folk- en/of jazz geschoolde muzikanten die ondertussen in de folkwereld een vaste waarde zijn geworden.

"Hooi" doet een nietsvermoedende onverlaat toch wel op de weg naar de folk belanden en de “Donder” doet vermoeden dat het vaste stramien wel es ongemeen overhoop wordt gehaald.

Hun repertorium bestaat vooral uit Europese eigenzinnige folk met het accent op Vlaamse- en Keltische muziek. Daarnaast staan ook heel wat eigen nummers en bewerkingen op het programma. Ze speelden ondertussen op heel wat folkfestivals en zijn zowel thuis in ’t brengen intieme luisterconcerten, folkbals of Ierse ambiance-avonden.

Een eigen brouwsel "Wals voor Joke" is ondertussen al terug te vinden op de " Flemish folk" CD van 2002. Sinds juni 2012 hebben ze een eerste full-cd “Wervelwind”, een compilatie van 15 jaar samen onderweg.

Gratis bezoek met gids

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling 'Visserskoppen Vertellen'.. Zet zeker ook de VR-bril op je neus en beleef zo het leven op zee in Virtual Reality.

Terzelfdertijd kunnen kinderen opnieuw dit jaar tot 20 uur op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken. Het thema dit jaar is 'Voelen'. (6 tot 12 jaar).

Waar?

Sincfala, Museum van de Zwinstreek
Pannenstraat 140
8301 Knokke-Heist
Tel.: 050 53 07 30
www.sincfala.be


Afdrukken E-mailadres