Paljas Museumavond met The Joe Mullen Band

The Joe Mullen Band

Als geen ander weet Joe Mullen Ierse en Schotse traditionals te vertolken! Let wel, hij schuwt het moderne werk ook niet! Zijn covers zijn onvergetelijk, zijn stijl uniek. Pas op zijn veertigste leerde hij zijn verborgen muzikaal talent kennen en sindsdien is er geen houden meer aan de muziek. Naast zingen, bouwt hij nu ook zelf zijn instrumenten!

The Joe Mullen Band staat als een Ierse rots in de branding en brengen spetterende warme muziek. Solo zingt hij en bespeelt de gitaar en bodhran, begeleid door zijn vrouw Christel op de basgitaar en Peter Vanslambroucke op gitaar, soundscapes en backing vocals.

Als speciale gast mogen we Hendrik Heyneman op de bodhrán verwelkomen. De bodhrán (uitgesproken als bauwron) is een Ierse lijsttrommel die bespeeld wordt met een soort drumstick met twee slageinden. Als de bodhrán met de rechterhand bespeeld wordt, kan de speler met de linkerhand de toon in hoogte laten veranderen door die hand tegen het vel te houden en van boven naar beneden te bewegen of op andere manieren tegen het vel te houden of te drukken.

Dit wordt een hartverwarmende avond dat je op een muzikale reis loodst niet enkel doorheen oude Celtische klanken maar ook doorheen de hedendaagse Ierse muziekwereld.

Gratis Museumbezoek met gids

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding doorheen het museum, incluis een bezoek aan de tentoonstelling over Wereldoorlog 1 in de Zwinstreek.

Speciaal voor kinderen

Dit jaar, voor kinderen van 6 tot 12 jaar staat een zoektocht met ‘Vlieg’ op het programma. Het thema is ‘Zien’.

Meer informatie: 050 530 730 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.www.sincfala.be


Afdrukken E-mailadres