Paljas Museumavond met Roland Van De Velde en 4 Beaufort

marie-sophie-roland-vd-velde-02

In 2018 is Museum Sinfala Knokke-Heist op 12, 19 en 26 juli en op 2 en 9 augustus tot 22 uur open!

Roland Van De Velde

Voor het eerst staat Roland Van De Velde op de planken in Museum Sincfala samen met Marie Ponseele (Cello) en Sofie Dhaens (Zang)!

Gedurende 2 jaar was Roland Van De Velde stadsbard (zingende stadsdichter) voor de stad Damme. Om zijn liedjes te schrijven en te zingen liet Roland zich inspireren door al wat leefde in Damme en omstreken.

Roland zegt: "De Damse Vaart prikkelt mij enorm. Ik heb me altijd afgevraagd hoe de vaart is ontstaan en wie dit kanaal bedacht heeft. Op die vragen heb ik als stadsbard een antwoord proberen te geven. Ik zing graag en breng liedjes die mensen raken. Damme is mooi om over te zingen en ik wil het ook zo laten klinken."

Marie Ponseele speelt cello. zij begon 14 jaar terug muziek te studeren in de kunstacademie van Knokke-Heist bij Mark Lambrecht. Zij volgde notenleer, zang en koor en bewaart aan die tijd hele mooie herinneringen.

4 beaufort 14 Beaufort

Om 21 uur is dan 4 Beaufort opnieuw te gast in Museum SIncfala. 4 Beaufort zijn vijf vrienden van de Vlaamse Oostkust, die houden van muziek, amusement en gezelligheid.

4 Beaufort zijn nu niet vier maar vijf mannen van de kust, geboren en getogen met zeewater in hun neus. Ze brengen een kuur van zeemansliederen en traditionals. Laat maar waaien!

Allen zingen al meer dan twintig jaar in meerdere koren. Gestart in 2004 brengen zij liederen uit de havens van de zeven wereldzeeën … en nog vele andere!

Gratis bezoek met gids

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling 'Visserskoppen Vertellen'.. Zet zeker ook de VR-bril op je neus en beleef zo het leven op zee in Virtual Reality.

Terzelfdertijd kunnen kinderen opnieuw dit jaar tot 20 uur op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken. Het thema dit jaar is 'Voelen'. (6 tot 12 jaar).

Waar?

Sincfala, Museum van de Zwinstreek
Pannenstraat 140
8301 Knokke-Heist
Tel.: 050 53 07 30

www.sincfala.be


Afdrukken E-mailadres