Paljas Museumavond met optreden van 'Miss Elise'

Miss Elise

Miss Elise

Miss Elise is een formatie die intussen al een aantal jaar meedraait in het Belgische swing jazz circuit. Ze is vooral actief in Vlaanderen, ook in Brussel, en Noord-Frankrijk. Het viertal is opgebouwd uit leden met uiteenlopende muzikale achtergronden en ervaringen, en dit leidt tot interpretaties die je niet alle dagen te horen krijgt.

Liesbeth Ysebie heeft een background in musicals, country en jazz, en weet met haar zang en présence het publiek -groot en klein- in vervoering te brengen, het geheel in een persoonlijk jasje gestoken, met hier en daar een humoristische toets.

Jan Hindryckx, sinds jaar en dag actief op mandoline, lost de gezongen melodieën van Liesbeth af met zijn solowerk, en haalt voor speciale gelegenheden zowel accordeon als mondharmonica boven.

Jan Vanpoucke is de ritmegitarist in speelt in verschillende formaties de basis waarop Liesbeth en Jan Hindryckx het beste van zichzelf geven. Jan Vanpoucke was nog present met Miss Elise in het Kabinet van de Burgemeester tijdens Jazzathome 2014.

Rudi Maeyaert, op contrabas, heeft een lang en bewezen parcours in de New Orleans jazz.

Opvallend aan dit viertal is de spontane en gezellige dynamiek waarmee ze podia, huiskamers en gelegenheden vullen, en het publiek meenemen op hun muzikale wandeling.

"Swing that thing" is hun motto, jazz hun medium. Zij zijn er klaar voor, en zien uit naar jullie aanwezigheid voor gezellige swing jazz !

Gratis Museumbezoek met gids

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding doorheen het museum, incluis een bezoek aan de interactieve tentoonstelling "Romeinen in de Zwinstreek".

Kinderen kunnen op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken (6 tot 12 jaar). Het thema dit jaar is 'Proeven'.

Behendigheid is troef voor jong en oud met een circuit van volksspelen. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar.

Om 20 uur start het optreden van "Miss Elise" in een grote tent op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool 'Het Anker' om deze museumavond in Sincfala mooi af te sluiten.


Afdrukken E-mailadres