Paljas Museumavond met ‘Madaquito’: Trio Bérenger - Marquito Velez

Madaquito

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling ‘Aan de rand van België'.

Opnieuw dit jaar, zijn er gratis workshops van Raakvlak om 19 uur voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Aan de hand van gevonden archeologisch afval worden de eet- en leefgewoontes van onze voorouders op een speelse wijze in beeld gebracht en wordt er een link gelegd met ons huidig voedingspatroon en afvalbeleid.

Martin Bérenger is in heel België en ver daarbuiten bekend als muzikant. Hij heeft er overigens al een hele carrière op zitten die in 1975 startte te Brugge in het gezelschap van Pierre Desoete en Marianne Bill.

Martin Bérenger speelde met tal van musici in binnen- en buitenland waaronder de Piottos (1977). In 1981 vormde hij zijn eigen trio.

madaquito-04Hij heeft zich vooral opgewerkt tot een gitarist in de Gipsy Swing, jazz en wereldmuziek. Django Reinhardt is volgens Martin de grote meester maar hij heeft ook grootheden als Joe Pass, Paco de Lucia, Herb Ellis en tal van andere bestudeerd.

Met Marquito Velez zal Martin Bérenger in trio spelen onder de naam Madaquito.

Als pure opvolger van de Hot club de France hebben ze door de jaren heen een programma ontwikkeld waar ze stromingen gaande van instrumentale gipsyswing, zuiderse muziek, flamenco, jazzcocktail enz. weten te versmelten naar hun eigen geluid met melodieuze thema’s en aanstekelijke Groove.

Elk zijn ze stuk voor stuk puur sang en hebben intussen al met tal van grote muzikanten concerten opgevoerd. Ze brengen  een repertoire van de groten der aarde gaande van de Parijse sfeer naar de gipsy roots en Paco de Lucia, van Django naar de Braziliaanse sfeer.

Dit optreden wordt een ervaring als een tijdsreis die je zeker niet mag missen!


Afdrukken E-mailadres