Paljas Museumavond met Boreas (Donder in 't hooi)

Boreas

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling ‘Aan de rand van België'.

Opnieuw dit jaar, zijn er gratis workshops van Raakvlak om 19 uur voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Aan de hand van gevonden archeologisch afval worden de eet- en leefgewoontes van onze voorouders op een speelse wijze in beeld gebracht en wordt er een link gelegd met ons huidig voedingspatroon en afvalbeleid.

Om 20 uur start het concert met het vijfkoppig ensemble Boreas, genoemd naar de God van de noordenwind. Sinds 2001 spelen ze traditionele dansmuziek met bourrées, jiggs, tarantella's, andro's, hanterdro's, mazurka's, tovercirkels ...

Ze bespelen samen heel wat instrumenten (contrabas, doedelzak, bodhran, quanun, hakkebord, draailier, nyckelharpa, accordeon, fluiten, …)  wat voor een specifieke sound zorgt.

Boreas werkte  in 2005 mee aan de “dialecten-cd” van muziekmozaiek vzw met hun eigen nummer “Me dorptje tegen ’t strange”.  Met hun verschillende programma’s van “Matrozenvreugd” over “”Noordenwind” tot “Folkbal” bewijzen.


Afdrukken E-mailadres