De 41e Canadese Bevrijdingsmars

41e Canadese Bevrijdingsmars

Canadees Wandelweekend

 

41e Canadese Bevrijdingsmars
Zondag 2 november 2014

Op zondag 2 november is er de 41e Canadese Bevrijdingsmars met als belangrijkste afstand uiteraard de 33 km lange tocht tussen Hoofdplaat en Knokke.
Wie dit wat veel vindt kan ook de “Canada”-sfeer opsnuiven op de kleinere omlopen van 13 en18 km.

Hoofdplaat - Knokke : 33 km
De wandeling start aan de Westerscheldedijk in Hoofdplaat. Via heel wat dijken o.a. Wilhelminadijk, Oranjedijk, Kaas en Broodse dijk gaat de tocht richting Oostburg. Het tweede deel van de mars gaat langs enkele typische dorpjes Zuidzande, Terhofstede en Retranchement met omwalling daterend uit de Spaanse bezetting. Via de Hickmanbrug, (genoemd naar gesneuvelde Canadese sergeant) trekken we de Belgische grens over om via de Oosthoek de aankomst in Knokke te bereiken.

De deelnemers kunnen ’s morgens met de bus naar Hoofdplaat vervoerd worden of kunnen opteren om zich met eigen vervoer naar Hoofdplaat te begeven.

Deze bussen vertrekken aan de start- en aankomstplaats :
de tent op het A. Verweeplein, Knokke tussen 7.30 en 8.30 uur.

Er kan vrij gestart worden te Hoofdplaat tussen 8.00 en 10.00 uur.
Opgelet! Er is wel geen afstempeling tijdens de korte plechtigheid.

De aankomstcontrole te Knokke sluit om 18.00 uur.

Deelname :

9,00 EUR : badge + zelfklever + bus (Knokke – Hoofdplaat om 7.30 uur)
6,50 EUR : zelfklever+ bus (Knokke – Hoofdplaat om 7.30 uur)
5,00 EUR : badge + zelfklever (eigen vervoer)
2,00 EUR : zelfklever (eigen vervoer)

Leden wandelfederaties krijgen 0,40 EUR korting op vertoon van hun lidkaart

Gratis koffie onderweg voor alle deelnemers !

Voorinschrijven 33 km:

Om deel te nemen is men verplicht om zich vooraf in te schrijven.

Hiervoor volstaat het om het inschrijvingsgeld over te schrijven op de bankrekening van W.N.Z.B. Knokke-Heist vzw op IBAN BE37 0680 6263 3028 (BIC GKCCBEBB) met vermelding van het aantal gewenste kaarten.

Nederlandse deelnemers die dit wensen kunnen het verschuldigde bedrag ook overmaken op de bankrekening 1133.01.391 / IBAN: NL70 RABO 0113 3013 91 met vermelding van het aantal gewenste kaarten en ook het postadres waarheen de startkaarten moeten verstuurd worden.
U kunt ons ook steeds een mailtje sturen met uw betaalinfo en adres op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van de betalingen ontvangen voor 27 oktober worden de inschrijvingskaarten per post toegezonden.

Van de betalingen ontvangen na deze datum worden de kaarten klaargelegd bij de start te Knokke-Heist of in Hoofdplaat. (breng best uw betalingsbewijs mee naar de start in Knokke-Heist of in Hoofdplaat)

U kan eveneens inschrijven bij de Sportdienst, Sporthal De Stormmeeuw, E.Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist tijdens de kantooruren (8.30-12.00 uur en 13.30-17.30 uur)

Mini-Bevrijdingsmars : 13 en 18 km
De mini-Bevrijdingsmars laat de wandelaars eerst kennis maken met Knokke-Zoute. De wandeling gaat verder richting het Zwin. De omloop van 13 km keert via de Hazegraspolder terug richting Oosthoek, terwijl de 18 km wandelaars verder stappen via de Internationale dijk tot het Nederlandse dorpje Retranchement. Op de terugweg richting Knokke wordt samen gewandeld met de deelnemers van de 33 km.

De wandelroute is volledig uitgepijld en er kan vrij  gestart worden tussen 10.00 en 14.00 uur. Onderweg zijn rustposten voorzien.

Inschrijven voor 13 en 18 km kan enkel op 2 november bij de start.
Deelnemen kan voor : 1,50 EUR, incl. zelfklever
Leden van de wandelfederatie betalen op vertoon van hun lidkaart : 1,10 EUR

De start- en aankomstplaats voor de Monumententocht en de 41e Canadese Bevrijdingsmars is de verwarmde tent op het A. Verweeplein, Knokke.
Deze bevindt zich op zo’n 400 m van tram- en treinstation van Knokke en is dus vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Met de wagen volgt u de pijlen ‘MARS’.
Parkeren kan op de parking naast het station Knokke.
Opgelet ! betalend parkeren  in Knokke-Heist !!

Voor bijkomende inlichtingen stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Afdrukken E-mailadres