headerbg bl

Welkom

Tramdepot Knokke

Op zondag 23 april is het weer zover: Erfgoeddag in Knokke-Heist.  Voor deze editie staat mobiliteit centraal en kun je terecht op twee locaties: Museum Sincfala en het tramdepot van deelgemeente Knokke.

Beleef en ontdek de geheimen van de oude trams door een onvergetelijke rit uit de jaren '60 mee te maken tussen Knokke en  Wenduine of Zeebrugge. Opstappen doe je in het tramdepot van Knokke.  Tickets zijn te koop vanaf februari in Museum Sincfala en kosten 3 euro voor de rit heen en terug Zeebrugge en 4 euro voor de rit heen en terug Wenduine.  Koop snel je tickets want de plaatsen zijn gelimiteerd!  In het tramdepot zelf wordt dieper ingegaan op hoe rollend erfgoed wordt gerestaureerd en behouden.

Een fototentoonstelling brengt je terug in de tijd van toen het depot te Knokke er nog anders uitzag…

In Museum Sincfala zullen gidsen vanaf 10u tot 17u de bezoekers vertellen hoe het zit met de mobiliteit in de Zwinstreek, vroeger en nu.  Hoe gingen de vissers van Heist naar hun schuiten die in de Zeebrugse haven dobberden of hoe leurden de Heistse vissersvrouwen met vis die manlief meebracht?  Je komt het allemaal te weten tijdens erfgoeddag. 

Voor jong en oud is er in de namiddag op de speelplaats van het Anker een leuk parcours gemaakt door de Chiro van Heist waar je met knotsgekke ouderwetse fietsen kunt rijden.  Plezier verzekerd! Tussen 14u en 16u zal een garagist op rust interessante anekdotes verklappen.   Hoe verzorgde hij de wagens van z'n klanten en welke evoluties in de automobielsector hebben z'n beroep beïnvloed?  Nieuwsgierig geworden? 

Zondag 23 april vanaf 10u in het Museum Sincfala en in het tramdepot Knokke is iedereen van harte welkom.

Erfgoeddag wordt georganiseerd door Museum Sincfala in opdracht van het gemeentebestuur Knokke-Heist in samenwerking met De Lijn, TTO Noordzee en de Chiro-Heist.


Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.