headerbg bl

Welkom

Erik Wille

In de stijl van de marktzangers komen Erik Wille en accordeonist Luc De Sutter een stuk Vlaamse marktzangtraditie en volksliederen brengen. Zij vertellen ons chronologisch het verhaal van de Eerste Wereldoorlog van het prille begin tot het einde..

Nooit werd een oorlog meer bezongen dan de Eerste Wereldoorlog. De voornaamste reden is dat de grootste wereldbrand aller tijden als het ware in onze achtertuin werd uitgevochten. In honderden liederen geven de marktzangers informatie die we in de geschiedenisboeken niet of nauwelijks aantreffen. Zij brengen in hun liederen niet zozeer de opgeklopte verhalen over grote veldslagen en de politieke verwikkelingen dan wel het onnoemelijke en vooral onnodige leed dat WOI teweeg gebracht heeft.

Marktzangers informeerden langs hun ‘vliegende blaadjes’ de gewone man over het reilen en zeilen in de maatschappij, zo ook over de Eerste Wereldoorlog in het begin van de twintigste eeuw. Bij gebrek aan informatiekanalen, waarvan wij vandaag de dag zo veelvuldig gebruik maken, was vooral de plattelandsbevolking in die tijden immers onwetend wat zich in het land en in de wereld afspeelde. De marktzanger was derhalve toen een welgekomen gast.

Liederen en teksten komen uit de verzameling Roger Hessel en iedereen wordt uitgenodigd om aan de hand van geprojecteerde beelden en tekst van harte mee te zingen.

Museumbezoek met gids

19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding doorheen het museum, incluis een bezoek aan de tentoonstelling over Wereldoorlog 1 in de Zwinstreek.

Speciaal voor kinderen

Dit jaar, voor kinderen van 6 tot 12 jaar staat een zoektocht met ‘Vlieg’ op het programma. Het thema is ‘Zien’.

Meer informatie: 050 530 730 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – www.sincfala.be


Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.