Welkom

Shantykoor Blankenberge

‘Zeemansliederen uit volle borst’

Paljas Museumavonden zonder het Shantykoor Blankenberge is als een café zonder bier. Vanaf 20 uur houdt een dertigkoppig koor de wind in de zeilen met een vrouw aan het roer. Meezingen is verplicht!

Uitgedost in de typische zeemansplunje van het vissersvolk aan de Vlaamse kust zijn ze een vaste waarde op alle grote maritieme evenementen in Vlaanderen alsook in onze buurlanden.

Voor het ontstaan van het woord "shanty" bestaan meerdere verklaringen. Eén daarvan is dat het woord is afgeleid van het Franse "chanter of chantez", zoals de Franssprekende neger-bootwerkers in New-Orleans het uitdrukten. Anderen zeggen, dat het woord is afgeleid van het Engelse woord "chant", wat zoveel betekent als zingen of een aanduiding voor negerliederen.

Dit is de eerste in een reeks van vijf Museumavonden en meteen ook de kans om met een volle tent enthousiaste deelnemers de ankers te vieren.

Gratis Museumbezoek met gids

19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding doorheen het museum, incluis een bezoek aan de tentoonstelling over Wereldoorlog 1 in de Zwinstreek.

Speciaal voor kinderen

Dit jaar, voor kinderen van 6 tot 12 jaar staat een zoektocht met ‘Vlieg’ op het programma. Het thema is ‘Zien’.

Meer informatie: 050 530 730 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – www.sincfala.be


Afdrukken